II trymestr często nazywany jest złotym okresem ciąży. Mdłości powoli ustępują, poziom energii wraca, a brzuszek zaczyna być coraz bardziej widoczny, ale czy rzeczywiście jest tak idealnie? Dajcie znać jak wy się czujecie w tym okresie! Czekamy na wasze odpowiedzi!
ja jestem w 18 tygodniu iii czuję się znacznie lepiej niż na początku. Mdłości i zmęczenie minęły, więc mam więcej energii. Brzuszek rośnie, ale jeszcze nie jest to taki wielki brzuszek, choć chciałabym już taki! Czasem mam lekkie bóle w dole brzucha, ale podobno to normalne, więc się tym nie przejmuję, choć ciężko się nie przejmować będąc w ciąży, ale tak ogólnie to naprawdę fajny czas, czuję się pełna energii i radości z tego, co się dzieje. Czekam na to, co będzie dalej!
Kochana Brzmi, jakbyś przeżywała piękny moment w ciąży! Ja pamiętam, jak w 18. tygodniu czułam się podobnie, dużo dużo DUŻo energii, a maluszek zaczynał być już wyczuwalny. A te lekkie bóle w dole brzucha to rzeczywiście normalne, wszystko się rozciąga, a macica rośnie. Jeśli chodzi o brzuszek, to z czasem na pewno się rozrośnie, nie ma się czym martwić!