Heej piszę, bo jestem ciekawa, jak wygląda wasza dieta podczas starań o dziecko? Czy zmieniłyście coś w swoim jadłospisie, odkąd zaczęłyście starania? Szukam inspiracji i chętnie poczytam, co się u Was sprawdziło. Z góry dzięki za odpowiedź!
Cóż nie specjalnie coś zmieniłam. Zeszłam z keto co nie wyszło mi na dobre pod kątem kilogramów. Nigdy nie jadłam śniadań więc wprowadziłam owocowe śniadania co dzień kwas foliowy 1 tabletka
niestety kawy dalej nie umiem pić mniej
czy coś zmieniłam pod kątem diety bo staram się o dziecko ? Nie poza kwasem foliowym staram się po prostu zdrowo odżywiać tyle
Heej! U mnie to szczerze – bez jakiejś wielkiej rewolucji, ale parę rzeczy faktycznie ogarnęłam. Dorzuciłam więcej warzyw (klasyk), staram się jeść regularniej i ograniczyłam trochę kawę (chociaż nie ukrywam, że to bolało ). Do tego kwas foliowy wiadomo, i trochę więcej orzechów, pestek, takich rzeczy. Ale nie liczę kalorii ani nie wpadłam w żadne fit szaleństwo. Ciekawa jestem, co u innych się sprawdziło, bo fajnie zgarnąć jakieś pomysły!
Cześć dziewczyny czy wiecie jakie posiłki są dobrym wyborem podczas starań o dziecko?
Napewno nie Makdonalds
Ale znowu taki dobry
Ja tam lubię tylko frytki
Ale poleccie coś więcej, zainspirujcie do działania
Makarony na różne sposoby, chociaż nie wiem czy to zdrowe na dłuższą metę
Hej! Jeśli chodzi o motywację to trzeba pamiętać, że to co jemy ma bardzo duży wpływ na nas! Co sądzicie żeby na śniadanie zjeść tosta z awokado i jajkiem sadzonym? Znacie przepis? Lubicie takie śniadania?
Wiesz co warto np zwykły makaron zastąpić makaronem pełnoziarnistym, ponieważ jest on bogaty w błonnik warto zadbać o dobre zdrowe dodatki takie jak np pomidory i szpinak. Można stworzyć wtedy makaron pełnoziarnisty z sosem pomidorowym i szpinakiem, który jest bogaty w antyoksydanty i żelazo, także taki pomysł na dzisiejszy obiadek dziewczyny!