Dieta podczas starań o dziecko

Heej piszę, bo jestem ciekawa, jak wygląda wasza dieta podczas starań o dziecko? Czy zmieniłyście coś w swoim jadłospisie, odkąd zaczęłyście starania? Szukam inspiracji i chętnie poczytam, co się u Was sprawdziło. Z góry dzięki za odpowiedź! :slight_smile:

1 polubienie

Cóż nie specjalnie coś zmieniłam. Zeszłam z keto co nie wyszło mi na dobre pod kątem kilogramów. Nigdy nie jadłam śniadań więc wprowadziłam owocowe śniadania :sweat_smile: co dzień kwas foliowy 1 tabletka :grin: niestety kawy dalej nie umiem pić mniej :sweat_smile: czy coś zmieniłam pod kątem diety bo staram się o dziecko ? Nie poza kwasem foliowym staram się po prostu zdrowo odżywiać tyle :grin:

1 polubienie

Heej! U mnie to szczerze – bez jakiejś wielkiej rewolucji, ale parę rzeczy faktycznie ogarnęłam. Dorzuciłam więcej warzyw (klasyk), staram się jeść regularniej i ograniczyłam trochę kawę (chociaż nie ukrywam, że to bolało :sweat_smile:). Do tego kwas foliowy wiadomo, i trochę więcej orzechów, pestek, takich rzeczy. Ale nie liczę kalorii ani nie wpadłam w żadne fit szaleństwo. Ciekawa jestem, co u innych się sprawdziło, bo fajnie zgarnąć jakieś pomysły!

1 polubienie

Cześć dziewczyny czy wiecie jakie posiłki są dobrym wyborem podczas starań o dziecko?

Napewno nie Makdonalds :rofl:

1 polubienie

Ale znowu taki dobry :rofl::rofl::rofl:

Ja tam lubię tylko frytki

2 polubienia

Ale poleccie coś więcej, zainspirujcie do działania

2 polubienia

Makarony na różne sposoby, chociaż nie wiem czy to zdrowe na dłuższą metę

2 polubienia

Hej! Jeśli chodzi o motywację to trzeba pamiętać, że to co jemy ma bardzo duży wpływ na nas! Co sądzicie żeby na śniadanie zjeść tosta z awokado i jajkiem sadzonym? Znacie przepis? Lubicie takie śniadania?

Wiesz co warto np zwykły makaron zastąpić makaronem pełnoziarnistym, ponieważ jest on bogaty w błonnik warto zadbać o dobre zdrowe dodatki takie jak np pomidory i szpinak. Można stworzyć wtedy makaron pełnoziarnisty z sosem pomidorowym i szpinakiem, który jest bogaty w antyoksydanty i żelazo, także taki pomysł na dzisiejszy obiadek dziewczyny! :smiling_face_with_three_hearts:

1 polubienie