Zastanawiam się, ile trwają wasze wizyty lekarskie i czy lekarz wyczerpująco was informuje o wszystkim i zaleca np. wizytę u dentysty czy szczepienia?
Ja mam wrażenie, że o wszystko muszę dopytać, i gdybym nie czytała o tym, co robić w ciąży, to bym połowy nie wiedziała. I to nie kwestia jednego lekarza prowadzącego - bo byłam u trzech różnych, nawet z opiniami 5/5. Może lekarze tak mają po prostu?
Hej, ja jestem bardzo zadowolona ze swoich wizyt. Nie tylko lekarz mnie informuje o badaniach o szczepieniach ale też od razu na karcie z wypisu z wizyty mam zapisane to co dla mnie jest super ważne bo zwyczajnie jestem zapominalska. Polecam znaleźć prowadzącego/prowadząca taką która zwyczajnie będzie Ci pasować. Dla mnie ważne było żeby znaleźć kogoś gdzie nie będę musiała się o nic dopominać. Byłam na samym początku ciąży u trzech lekarzy i wybrałam jednego, który prowadzi mnie teraz. Jestem w 18t
U mnie lekarz skupia się głównie na USG. O szczepienia, badania i innych specjalistów itd sama dopytuje, ale zazwyczaj mówił „spokojnie na to mamy jeszcze czas” jak pytam o dentystę itd, to mówi coś w stylu no że to naturalne chodzić do dentysty i w ciąży nic się nie zmienia, bo można je leczyć a nawet trzeba gdy jest potrzeba, znieczulenie również dozwolone. Także mam o siebie dbac jak normalnie. Gdy dopowiedziałam że przed ciążą miałam aurę migrenową to polecił konsultację u neurologa. Ale ogólnie nie dyryguje mi co mam robić i jak myśleć