Hej dziewczyny! Przychodzę do Was z pytaniem, jak to u Was było z wagą dzidziusia na usg? Miałam w podobnym terminie 3 prenatalne i USG u ginekologa prowadzącego ciążę. Na prenatalnych dzidzia wyszła o wiele mniejsza niż to co mówi mój ginekolog na usg. Też miałyście takie sytuacje że te wartości były rozbieżne? Albo przy porodzie okazała się inna waga niż ta sugerowana przez lekarza?
Hej!
To całkiem normalne, że wagi maluszka na różnych USG mogą się trochę różnić – każde badanie mierzy troszkę inaczej, a przyrosty wagi są różne u każdego dziecka. Często przy porodzie okazuje się, że rzeczywista waga nieco odbiega od tej sugerowanej przez lekarza, i to w pełni naturalne.
Dziewczyny, a u Was też USG i poród pokazały różnice w wadze dziecka? Jakie były Wasze doświadczenia? ![]()
![]()
Ja miałam wizytę u ginekologa w poniedziałek a prenatalne u innego lekarza w czwartek w jednym tygodniu i waga się pokryła
Hej. U mnie na 3 badaniach prenatalnych dzidzia ważyła 2185g, a na drugi dzień w szpitalu ponownie zrobiono mi badanie USG i ważyła 1700g.
Mi na 3 badaniach prenatalnych powiedział że to sugerowana waga dziecka i nie ma tak naprawdę odzwierciedlenia w rzeczywistości, więc sama już nie wiem. Jeszcze nie byłam u swojej lekarz prowadzącej, żeby z nią o tym porozmawiać