Kochane, ostatnio mam problem z śluzem, w ogóle się nie umiem pozbyć tej suszy. Porady?
Kochana w jakim momencie cyklu jesteś
Ja takiego problemu nie mam, jak z wodospadu się ze mnie leje
Może się podzielisz wskazówkami dla Mamaduchem?
Duży ptaszek partnera i wysokie libido
Może zbadaj sobie PH w tamtych okolicach, albo wizyta u lekarza, bo mogą to być symtpomy czegoś większego. Sucha pochwa może być problemem, bo obniża komfort w czasie starań, a wiadomo, że nawilżenie może mieć wpływ na skuteczność starań o maluszka. Suplementacja napewno spoko, tak samo jak lubrykant poczas stosunku, no i nawadniaj się koniecznie Daj znać czy coś jeszcze potrzeba.
A używasz jakiś drażniących żeli albo myjek? Wiem że ta dzisiejsza chemia też bardzo wpływa na takie zmiany
O tak to prawda, ja miałam przez to problem jakiś czas temu, bo używałam produktów które podrażniały moje okolice intymne. Najepsze są jednak kosmetyki apteczne, ale czekam na porady od adminów
W sumie to masz 100% racji, myślę że sama postaram się na to zwrócic uwage.
To chyba nie na tym chacie chciałaś wysłać hahahahah
Jejku też się z tym zmagam od lat, super że zaczęłaś ten temat. Chętnie poczytam opinie ekspertów i nie tylko
Ja również, także czekam
Woda, woda i woda. Ja wiem że to już słyszałaś pewnie masę razy ale serio działa.
Administratorzy, poradzicie coś w tym temacie?
Podpinam się pod komentarzem
Ja też proszę o wsparcie!
Cześć dziewczyny! Jeżeli chodzi o problemy związane z suchością pochwy to dość powszechny problem mamy dla Was kilka rad, oczywiście warto każdą dolegliwość skonsultować z lekarzem. Może ona wynikać z różnych przyczyn: zmiany hormonalne, stres, antykoncepcja, a nawet niewystarczająca gra wstępna. Na szczęście można sobie z tym poradzić! Jeśli chodzi o to co może pomóc to oczywiście:
- Żele nawilżające i lubrykanty najlepiej na bazie wody lub silikonu, które są bezpieczne i dobrze nawilżają.
- Odpowiednia higiena (unikanie mydeł z agresywnymi składnikami, które mogą wysuszać śluzówkę).
- Badania u ginekologa jeśli problem się utrzymuje, warto sprawdzić poziom hormonów i skonsultować się ze specjalistą.
- Sprawdzenie antykoncepcji (jeśli ktoś aktualnie jeszcze stosuje) niektóre tabletki hormonalne mogą powodować suchość, warto skonsultować się z lekarzem.
- Nawilżanie od wewnątrz: picie dużej ilości wody i dieta bogata w zdrowe tłuszcze (np. awokado, orzechy, oliwa z oliwek) mogą wspomóc naturalne nawilżenie.
Pozdrawiamy Was serdecznie dziewczyny
Zanotowałam, super! HiMommy Bye
No i to się nazywa super Team:pink_heart:
Jakie kosmetyki byście poleciły?