Brzeżny przyczep pępowiny

Witam, wykryto u mnie Brzeżny przyczep pępowiny, jestem w 23 tygodniu ciąży, narazie Pani doktor kazała się nie martwić , dopiero od 3 trymestru będą mnie bardziej monitorować , ale czy z którą Pan to miała, ma? I skończyło się to dobrze? Pozdrawiam?

My mamy od 24 tygodnia podejrzenie naczyń przodujących, ale czy to przyczep brzeżny, błoniasty czy może fałszywy alarm to ciężko określić. Na pewno łożysko jest dość nisko i niestety póki co się nie podnosi. Moja ginekolog mówi, że póki nie ma żadnych niepokojących objawów mamy się niczym nie przejmować. Podobno dopóki miednica się bardziej nie rozszerzy, a macica nie rozciągnie to nie ma co stawiać pochopnych diagnoz i jeszcze się dużo może zmienić i wyjaśnić. Póki co kontrole co 2 tygodnie, oszczędny tryb życia i mamy mieć w razie czego wybraną klinikę prenatalną. Nie ma co się na zapas stresować tym bardziej, że jeśli wszystko inne jest w porządku, nie ma krwawień, a dzidzia rośnie to takie nieprawidłowości mogą być co najwyżej wskazaniem do cesarki.

1 polubienie

U mnie :woman_raising_hand: wszystko ok, aktualnie 36+3, cc na 27.11