Wybór szpitala Warszawa

Cześć dziewczyny planujące rodzić w Warszawie, czy macie już wybrany szpital i któryś polecacie lub odradzacie? Chętnie się dowiem bo sama nie mam pojęcia który wybrać. Dzięki !

Zastanawiam się między Szpitalem Południowym a Św. Rodziny. Myślę, że warto skorzystać z dni otwartych, które oferują szpitale :smiling_face:

3 polubienia

Ja planuję rodzić w Poludniowym. 4 października jest dzien otwarty :wink:

1 polubienie

Też planuje południowy, jaki termin? :slight_smile:

Mamy termin na 6 lutego :wink: a u Was?

Ja też wstępnie myślę o Południowym lub MSWiA. Termin 16 luty :blush:

Ja 24 listopada - więc zaraz

Jeśli będziecie miały planowe cesarskie cięcie to polecam szpital na karowej. Trzymają dłużej -5 dni zamiast 3 jak w większości szpitali przez co jest więcej czasu na bycie pod opieką położnych i dokładne dopytanie się na temat opieki nad maluchem. Do tego jest 5 pokoi rodzinnych które są darmowe (!! W większości szpitali są płatne od każdej doby) a obecność partnera naprawdę bardzo dużo pomaga w dochodzeniu do siebie. Położne bywają różne, ale są też takie przekochane i bardzo empatyczne. Sam szpital jest stary i standard nie jest top ale i tak swój pobyt wspominam bardzo dobrze. Słyszałam jednak od koleżanek że nie polecają na poród siłami natury

Karowa ma też 3.stopien referencyjności więc jeśli coś się zadzieje z maluchem to nie odsyłają do innego, tylko zostawiają na neonatologii