Poród w szpitalu w Poznaniu

Dziewczyny jestem z Poznania i chciałabym usłyszeć wasze opinie o Św Wojciecha, Polnej i Franka Raszei. Zależy mi na znieczuleniu zewnatrzoponowym, aby anestezjolog był dostępny. Wiem że w Warszawie tak jest ale trochę km jest i nie mam możliwości jechać tam na poród :). Podzielcie się opiniami! A może jakieś okoliczne szpitale mają zzo !

Rodziłam na Polnej, poród marzenie, z zzo i spełnionym całym planem porodu. To mój jedyny i ostatni poród, więc innej opinii nie mam. :slight_smile:

1 polubienie

O to świetnie słyszeć! Bo różne opinie były że znieczulenie zwykle do 14 i jak mają za dużo kobiet to bez tego i nie są tak chętni dawać . Super słyszeć!

Nic mi na ten temat nie wiadomo, ja i moja przyjaciółka rodziłyśmy w niedzielę (w odstępie 3 tygodni) i bez absolutnie żadnych problemów obie dostałyśmy zzo:) za to koleżanka z pracy chwaliła sobie św Rodziny, ale naczekała się na zzo i podobno dostała w ostatniej chwili bo mieli emergency cesarki

1 polubienie

Sw Rodziny ma swojego osobnego anestezjologa do porodow, wiec tam masz najwieksza szanse na dostanie zzo. Najlepsze opinie w kwestii porodow na chwile obecna ma Raszeja, ale tam anestezjolog do porodow jest tylko dwa - trzy razy w tygodniu (w rozne dni, nie ma z gory ustalonych), a na Polnej zzo to jak szczescie przytrafi i akurat anestezjolog bedzie wolny. Rozmawialam osobiscie z poloznymi z tych szpitali i takie informacje uzyskalam. Takze jak zalezy Ci najbardziej na zzo, to sw. Rodziny bez dwoch zdan, jak na naturalnym porodziez to Raszejka, a jak na takim bardziej pewnym “w razie gdyby cos sie mialo wydarzyc w trakcie” to zdecydowanie Polna.
Szczesliwego rozwiazania. :slight_smile:

1 polubienie

Super dzięki za odpowiedź!