Laktator, jaki wybrać? Jakich unikać?

Czy macie już może jakieś konkretne modele laktatorów które polecacie? Jakich unikać? Ja właśnie szukam i jest tyle tego na rynku że nie wiadomo na co się zdecydować :face_with_peeking_eye:

1 polubienie

Ja w pierwszej ciąży miałam laktator elektryczny lansinoh. Byłam bardzo zadowolona z niego. A nawet córka polubiła butelki i mimo, że była to opcja dodatkowa nie miała problemu ze złapaniem butli.

2 polubienia

Na szkole rodzenia pani mówiła o tym aby miał minimum 2 tryby pracy, najlepiej dwa na raz i najważniejsze to dobór lejka. Trzeba zmierzyć sutkę linijka i tyle mm wybierać lejek.

1 polubienie

Świetnie, że dzielicie się swoimi doświadczeniami, Mamusie! :two_hearts: Dobór laktatora to rzeczywiście ważna decyzja każda z was ma inne potrzeby i komfort. Warto zwracać uwagę na regulację siły ssania, tryby pracy i możliwość łatwego czyszczenia. Dobór odpowiedniego lejka też ma ogromne znaczenie dla wygody i efektywności odciągania świetnie, że o tym wspomniałyście! Jeśli któraś z Was testowała mniej znane marki albo trafiła na model, który szczególnie się sprawdził lub zawiódł, koniecznie dajcie znać!

Ja kupiłam niszowy kissbobo muszlowy. Sprawdza się perfekcyjnie, także mogę polecić.

Ja kupiłam momcozy s12 pro i byłam bardzo zadowolona. Jest muszlowy więc można włożyć do stanika i ręce są wolne :blush:

4 polubienia

Nie polecam neno! Porażka..

2 polubienia

Cześć! Podziel się z nami co Ci w nim nie spasowało? @qkffnrdvdt

Czy momcozy ma latwo dostepne czescie do wymiany? Nada sie na duze piersi?

1 polubienie

Który konkretnie i dlaczego jeśli mogłabyś napisać?
W czasach gdy Neno jest mega promowane przez influencerki, ciężko znaleźć rzetelne opinie…

1 polubienie

Miałam konsultacje z międzynarodową doradcą laktacyjną i mówiła, że wszystkie neno są źle skonstruowane. Są źle wyprofilowane przy piersi i żeby to skorygować dali za dużą niż bezpieczna moc ssącą. Mówiła, że trafia do niej mnóstwo kobiet, które mają mocno uszkodzone brodawki.

4 polubienia

Dobrze wiedzieć, rozważałam kupno laktatora z tej firmy. A co sądzicie o MomCozy?

1 polubienie

Oczywiscie jeszcze nie uzywalam bo zakup dopiero przed nami…
Jedna z moich kolezanek ma Momcozy m5, ona glownie stosowala KPI pol na pol z MM i byla zadowolona, ale nie polecala na sam poczatek, tylko tak od 2/3 miesiaca
A druga kolezanka natomiast Medela Hands Free od razu i mega zadowolona, Medela ogolnie najlepsze z tego co wiem tylko cena kosmos :slight_smile:

1 polubienie

Ja zamawiałam przez internet, na duży biust się nadaje (sama mam rozmiar 80H i nie było problemu)

1 polubienie

Ja miałam momcozy s12 pro od samego początku i mogę polecić, wiadomo na samym początku nie można z mocą przesadzić ale miałam wrażenie że ściąga mi mega dużo mleka

2 polubienia

Momcozy ostatnio bardzo podrozal i juz nawet przy kodach rabatowych cena to tez kosmos :pensive_face: czekalam na wyplate aby zamowic i z dnia na dzien cena do gory i kosztuje juz ponad 700zl na ich stronie :pensive_face:

1 polubienie

Ja kupowałam nowy na allegro i teraz też sprawdzałam to da się podwójny s12 pro kupić za jakieś 480 zl

2 polubienia