Hashimoto w ciąży

Cześć :slight_smile: mam pytanie do dziewczyn które mają hashimoto i są nampoczatku ciąży ? Jakieś dodatkowe badania robiłyście ? Jak często badanie tsh ft3 i ft4 ? Zwiększona została wam ilośc leków ? :face_blowing_a_kiss: jak się czujecie ? :grin::heart:

Ja na kazda wizyte (raz w miesiącu) robie tsh i ft4. Robiłam też jednorazowo Anty tg i Anty tpo co wykazało chorobe w remisji, aczkolwiek zostałam poinformowana, że moze byc tak, ze po porodzie pojawi się poporodowe zapalenie tarczycy..

Kończę 3 miesiąc i narazie nie mialam zwiększanej dawki eutyroxu, ale pod koniec czerwca wizyta i pewnie coś będzie trzeba zwiększyć..

Już na etapie planowania ciąży lekarz mi mówił że jak zajdę to od razu mam brać dawkę z sb-na teraz biorę 88 i 100 w weekend. A badania to tsh i ft4 oraz morfologia tylko póki co i wizyty co 2 msc. Póki co mój początek ciąży to sinusoida :grinning_face_with_smiling_eyes: pozdrawiam

Kurczę ja mam wysokie antytpo… tsh i ft3 i 4 w normie miałam nawet piękne mogę powiedzieć ale boję się o te przeciwciała. W czwartek idę na krew to się dowiem jak teraz bo w następny wtorek mam wizytę